Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, mám sníženou funkci štítné žlázy, zjistili mi ji před 4 roky v těhotenství s prvním synem. Momentálně beru Letrox 100 6krát týdně. Asi 4 měsíce docházím k výživové poradkyni a snažím se zhubnout. mam bazální metabolismu 6500 kj a denně jím 6000 - 6500 Kj. a min. 5 krát tydně pohyb. přesto se mi nedaří vůbec zhubnout. jsem z toho zoufalá. Můj endokrinolg mi nevěří že se stravuju správně a pro něj je to vyřešné řekl že nehubnu že jím příliš. před více než rokem mi udělal popvé ultrazvuk a měla jsem tam nějaké uzliky. od té doby mi ultrazvuk nedělal. může to mít vliv? měl by mi dělat ultrazvuk každou kontrolu? zvažuji změnu lékaře. a ještě mám další dotaz. Trpím velkým ale opradu velkým nadýmáním.... mam křeče, tlaky na konečník a uplně tvrdé břicho... může to mít souvislost? Díky moc

Odpovědi na otázku

Dobrý den, otázek mnoho, zkusím se zorientovat. 1)Uzlíky na štítné žláze souvisí s její sníženou funkcí pro kterou jste léčena. UZ vyšetření by mělo být tak jednou za půl roku (podle stavu!!!) . Je možné, že váš lékař si určil jinou frekvenci UZ vyšetření, protože pouze on, zná přesný nález. 2) váš bazální metabolismus uvádíte, ale není mi jasné, zda zjištěn výpočtem nebo měřením a zohledněním vaší hypothyreózy, která bazální metabolismus může podstatně snížit. Pokud byl určen jen orientačně výpočtem z věku, váhy a výšky, tak výpočet nemusí odpovídat skutečnému stavu vašeho BMR (bazální metaboslismus) ale může být ve skutečnosti o dost nižší a váš příjem kJ pak může být zbytečně vysoký. 3) další potíže, které uvádíte eventuelně mohou, ale stejně tak nemusí s hypothyreózou souviset, důležité je, zda jste se o tom poradila s ošetřujícím lékařem 4) pokud máte jakékoliv pochybnosti o léčbě a přístupu a váš lékař vám výrazně "nesedí", tak vám změnu lékaře mohu jen doporučit. Tělo a psychika jsou v jednotě a vaše psychická pohoda je důležitá.